15 Ocak 2009 Perşembe

Anne olma yoluna çıkmadan önce

Sevgili anne aday adayları anne olmayı düşünmeniz bile ilerde yaşayacağınız mutluluk için bir başlangıç. Herşey düşüncede başlar. Anne olmayı neden istiyorum? Bu sorunun birkaç cevabı olabilir, örneğin:

i. arkadaşlarımın çoğunun bebeği oldu benim hala yok düşüncesi,

ii. yaşım ilerlemeye başladı bir an önce anne olmalıyım fikri,

iii. çevreden gelen baskılara cevap verme dürtüsü,

iv. bebeğim olmazsa ne yaparım korkusu,

v. eşim bebeğimiz olmasını çok istiyor düşüncesi veya

vi. anne olmanın güzelliklerini tüm kalbimle yaşamak istiyorum.

Bu sebeplerden birini veya birkaçını yaşıyor olabilirsiniz. Kendinize neden anne olmak istiyorum sorusunu sorun ve samimi bir şekilde cevaplandırdığınızdan emin olun. Anne olma yoluna isteyerek çıkarsanız yolda karşılaştığnız engelleri de daha kolay aşarsınız. 

Anne olma yoluna çıkma düşüncesinde olan bir kişinin hem biyolojik hem de psikolojik olarak kendini hazır hissetmesinde yarar var. Doktorlar, bebek sahibi olmak isteyen annelerin en az 2 ay öncesinde folik asit almalarını gerekli buluyorlar. Kadın doğum doktoruna gitmeleri, kan tahlilleri yaptırmaları tavsiye ediyorlar. Ayrıca bir diş doktoruna da gözükmeniz iyi olabilir. Bunlar ideal hamilelik öncesi hazırlıklar.

Eşinizle anne olma düşüncesinizi paylaşın, bebeğiniz olduğunda hayatınız o kadar hzılı değişecek ki, babanın da hayatını çok etkileyecek. Birlikte verilen kararlar daha sağlıklı olur. Bebeğiniz dünyaya geldiğinde yaşayacağınız heyecanın ve mutluluğun hayalini kurun birlikte. İnanın anne olmak için çıktığınız yol daha kısa sürecek.

Anne olma fikriniz kalbinize ilk düştüğünde onu sevinçle karşılayın, bu sevinci aynı tazelikte koruyun. Hamilelik öncesinde kendinizi ne kadar huzurlu, mutlu hissederseniz hamilelik süresinde de bu mutluluk devam eder, ayrıca daha sağlıklı bir hamileliğe zemin hazırlar.

Anne olmak için sürekli bahaneler üretiyorsanız zihninizde, kalbinizi dinleyin bir kere de...

0 yorum: